Terug naar overzicht

Interessant bedrijfsbezoek Hollandia

Dinsdag 18 april bezochten we in de namiddag met zo’n 30 leden Hollandia in de Stormpolder.

Interessant bedrijfsbezoek Hollandia

Nadat iedereen voorzien was van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een helm, bril en schoenen kon het bedrijfsbezoek beginnen. Ons nieuwe bestuurslid Wietze Miedema, facilitair manager bij Hollandia, heette ons welkom en vertelde kort over de verschillende activiteiten en vestigingen van Hollandia.

Zijn collega Patrick Bos, projectmanager Haringvlietbrug, heeft ons daarna met aanstekelijk enthousiasme verteld over het vernieuwen van het bewegende deel van de Haringvlietbrug. Een ongekend staaltje vakmanschap. Voor velen van ons werd duidelijk hoe complex de bouw van een dergelijke brug is. Na zijn presentatie konden we de brug in levenden lijve aanschouwen in Hal 11 op het enorme terrein van Hollandia. Indrukwekkend om 2100 ton staal met een afmeting van 35 bij 57 te zien liggen. We rijden in de nabije toekomst allemaal bewuster over dit brugdeel heen.

Na het bedrijfsbezoek sloten we af met een borrel bij Leuk, waar ook enkele andere leden naar toe kwamen. Gezellig om zo het bezoek af te sluiten en onze bewondering voor het werk van Hollandia na te bespreken.

Kantelactie Haringvlietbrug bij Hollandia: (9) Zo draaien we een 57 meter lange brugklep | Haringvlietbrug - YouTube

Kijkje in de kelder van de Haringvlietbrug: Een kijkje in de gigantische kelder van de Haringvlietbrug (ad.nl)

Wil je ook lid worden?

Wilt u ook lid worden, vul dan uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op.

Lid worden

Contact

E-mail naar info@okkrimpen.nl

  • Volg ons op