Terug naar overzicht

Cyberscan voor mkb’ers in maritieme sector

FERM en de provincie Zuid-Holland ondersteunen mkb’ers in de maritieme sector die hun cyberveiligheid willen vergroten. Via een voucher kunnen 15 Zuid-Hollandse mkb-ondernemers korting krijgen op een cyberscan. Zo krijgen de mkb’ers een duidelijk beeld van de kwetsbaarheid van systemen en de weerbaarheid van hun bedrijf.

Cyberscan voor mkb’ers in maritieme sector

Cyberscan kost €250 in plaats van €1500 door cybervoucher

Doordat er steeds meer gedigitaliseerd wordt, neemt het risico op cybercrime toe. Met name de kleinere organisaties hebben niet altijd de kennis en kunde in huis om hun cyberveiligheid op orde te krijgen. Als overheid en partner van FERM wil de provincie Zuid-Holland daarbij helpen. Daarom starten we een pilot waarbij mkb’ers voor slechts 250 euro een cyberscan ter waarde van 1500 euro uit kunnen laten voeren door CGI. Hiermee verhogen we het bewustzijn voor de risico’s van digitalisering. De scan van CGI is een ‘nulmeting’ en geeft een helder en praktisch inzicht in de beveiligingsrisico’s. Zo krijgen de bedrijven concrete ideeën over wat er beter kan op het gebied van cybersecurity.

Gezocht: Zuid-Hollandse mkb’ers met maximaal 50 medewerkers

We zijn voor deze pilot op zoek naar mkb’ers in de maritieme sector (Haven Industrieel Complex). Bestaat jouw organisatie uit maximaal 50 medewerkers? Ben je gevestigd in Zuid-Holland? En heb je interesse in deze scan voor een praktisch inzicht in de cyberweerbaarheid van jouw organisatie? Meld je dan aan via communicatie@ferm-rotterdam.nl. Let op, er geldt: first come, first serve. Op dit moment kunnen we bij 15 organisaties een cyberscan laten uitvoeren.

Onderzoek en vervolg

De campagne helpt daarnaast in kaart te brengen hoe het mkb er op het gebied van cybersecurity voor staat. Welke hulp hebben ze nodig om volwassener te worden rond cybersecurity? Maar ook: in welke mate zien mkb’ers het als meerwaarde om instrumenten aangeboden te krijgen via een cyberweerbaarheidscentrum of organisatie die een link heeft met de sector waarin zij werkzaam zijn? En in welke mate kan een voucherregeling het brede mkb helpen om volwassener te worden rond cybersecurity? Dit geeft FERM en de Provincie Zuid-Holland een beter beeld van de behoefte zodat we hierop toekomstig beleid kunnen maken en bij succes de pilot mogelijk kunnen opschalen.

Actieagenda digitaal mkb

Deze pilot is onderdeel van de provinciale Actieagenda digitaal MKB Zuid-Holland. Via deze actieagenda proberen we op allerlei manieren het kleine mkb te helpen met digitale onderwerpen. Meer weten over de actieagenda? Neem contact op met Tayra Algera via t.algera@pzh.nl

Wil je meer weten over de pilot met de cybervouchers? Neem dan contact op met Bart Spée door te e-mailen naar b.spee@phz.nl. Of kijk op www.ferm-rotterdam.nl/mkb-scan en neem contact op met FERM via communicatie@ferm-rotterdam.nl.

Wil je ook lid worden?

Wilt u ook lid worden, vul dan uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op.

Lid worden

Contact

E-mail naar info@okkrimpen.nl

  • Volg ons op