R. (Ron) van Zwienen

Rotterdam Airportplein  55
3045 AP  Rotterdam
06 28 41 60 95

ron@efidenz.nl


Penningmeester

Vertrouwd met vermogen.

Eind jaren negentig maakte ik tijdens mijn studie (HEAO Management, Economie & Recht) kennis met beleggen. Van hobby maakte ik werk door in 2000 in dienst te treden bij de beleggingsafdeling van de plaatselijke Rabobank. Hier heb ik enkele jaren gewerkt als beleggingsadviseur en van 2005 tot 2013 heb ik voor Rabobank-dochter Schretlen & Co gewerkt als vermogensbeheerder.

In 2014 heb ik samen met twee partners Efidenz Capital Management B.V. opgericht, een in Rotterdam gevestigde zelfstandige beleggingsonderneming onder toezicht van de AFM en DNB. Wij beheren en beleggen vermogen op financiële markten voor personen (vaak directeur-grootaandeelhouders) en vennootschappen. Wij nemen de dagelijkse zorg voor het (belegde) vermogen uit handen, streven naar een optimaal rendement binnen de aan ons gegeven risicokaders en rapporteren periodiek aan onze cliënten.

Sinds begin 2019 zijn wij een verregaande samenwerking aangegaan met IBS Capital Allies, de grootste zelfstandige vermogensbeheerder in Nederland. Wij zochten naar schaalvergroting met behoud van het ondernemerschap en IBS was op zoek naar representatie in de regio Rotterdam. Via deze samenwerking kunnen wij onze persoonlijke aandacht combineren met de onderscheidende beleggingsaanpak en bredere dienstverlening van IBS.

Als penningmeester en bestuurslid draag ik graag mijn steentje bij aan ondernemend Krimpen. Enerzijds door te zorgen voor het zorgvuldige beheer van het vermogen van de kring. Anderzijds door te zorgen voor onderhoudende en gezellige activiteiten, waardoor de OKK een waardevol netwerk is voor haar leden.

Ik ben getrouwd, heb twee jonge kinderen en ben woonachtig in Krimpen aan den IJssel. Reizen, hardlopen en wielrennen hebben mijn interesse.